مشکلات رایج هودهای آشپزخانه

مقدمه

هود آشپزخانه یکی از تجهیزات مهمی است که به دلیل جذب بو، گرد و غبار و چربی حاصل از پخت و  پز، از اجزای ضروری آشپزخانه می باشد و حفظ و نگهداری آن حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل باید با مشکلات و ایرادات رایج هود آشنا بود تا بتوان عملکرد آن ها را افزایش داد. در این مقاله به ایرادات رایج هودهای آشپزخانه و راهکارهای رفع این ایرادات پرداخته خواهد شد.

مشکلات هودهای آشپزخانه ناشی از چیست؟

مشکلات هودها ناشی از موارد مختلفی تواند باشد که مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  • مشکلات هودهای آشپزخانه می تواند ناشی از استفاده نادرست از این دستگاه باشد.
  • بالا رفتن طول عمر هودهای آشپزخانه نیز از دلایل ایجاد مشکل می باشد.
  • مشکلات فنی نیز یکی از دلایل خرابی و ایجاد مشکل در هودها می باشد.
  • بعضی از مشکلات ایجاد شده در هودها نیز منشأ بسیار ساده ای دارند و به راحتی قابل رفع هستند که در ادامه به بعضی موارد اشاره خواهد شد.

مشکلات رایج هودهای آشپزخانه

  • بروز صدای ناهنجار
  • ضعف در قدرت مکش
  • روشن نشدن چراغ های روشنایی هود
  • ایراد در سیم کشی هود
  • یکسره شدن کارکرد هود
  • کار نکردن دکمه های صفحه نمایش

موارد ذکر شده ایرادات رایجی هستند که هر هود آشپزخانه ای ممکن است با آن ها رو به رو شود. برای برطرف کردن این ایرادات ابتدا باید نسبت به عیب یابی هود آشپزخانه اقدام کرد. برای این امر ابتدا باید قطعات درگیر با مشکل به وجود آمده را شناسایی کرد و سپس نسبت به رفع آن اقدام کرد.

در ادامه هر یک از ایرادات ذکر شده بررسی و راهکار رفع آن ها نیز ذکر خواهد شد.

  • بروز صدای ناهنجار در هود آشپزخانه

بروز صدای ناهنجار در هودهای آشپزخانه می تواند به خاطر یکی از دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • ایرادات موتور
  • شل بودن قطعات داخلی
  • بروز مشکل در پروانه و فن دستگاه
  • کثیفی فیلتر
  • خراب بودن گیرپاژ موتور

برای رفع این مشکل راهکار های متفاوتی وجود دارد اما دستورالعمل زیر یکی از راهکار های رایج می باشد:

  • در ابتدا بایستی فن دستگاه چک شود.
  • ممکن این قطعه نیاز به تعویض داشته باشد.
  • شل بودن اتصالات و قطعات داخلی دستگاه را نیز باید بررسی شود.
  • گیریپاژ موتور نیز باید چک شود.
  • در انتها و آخرین مرحله بایستی ضعف های موجود در موتور دستگاه بررسی شود.
  • ممکن است حتی کار به تعویض موتور نیز بکشد.

ضعف در قدرت مکش هود آشپزخانه

ضعف در قدرت مکش هودهای آشپزخانه می تواند به خاطر یکی از دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • کثیف بودن فیلتر هود یکی از این دلایل است.
  • مسدود شدن خروجی هوا در هود نیز می تواند این مشکل را به وجود بیاورد.
  • ممکن است پروانه هرز شده باشد.
  • دور موتور نیز بایستی مناسب باشد.

برای رفع این مشکل راهکار های متفاوتی وجود دارد اما دستورالعمل زیر یکی از راهکار های رایج می باشد:

  • حتما باید در برنامه زمانی مطابق با دفترچه راهنما، فیلتر هود آشپزخانه تعویض شود.
  • مسیر خروج هوا در هود چک شود و در صورت مسدود بودن آن، باز شود.
  • پروانه بررسی شود.
  • در صورت خرابی پروانه، می بایست تعویض شود.
  • تنظیمات دور موتور نیز بررسی شود.

روشن نشدن چراغ روشنایی هود آشپزخانه

روشن نشدن چراغ هود آشپزخانه می تواند به خاطر یکی از دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • سوختن لامپ هالوژن یا LED
  • اتصال نادرست لامپ به سرپیچ
  • معیوب بودن سرپیچ
  • بروز عیب در عملکرد ترانسفورماتور یا تبدیل کننده
  • بروز ایراد در سوئیچ لامپ

برای رفع این مشکل راهکار های متفاوتی وجود دارد اما دستورالعمل زیر یکی از راهکار های رایج می باشد:

  • اصلی ترین دلیل این ایراد سوختن لامپ است.
  • پس در درجه اول باید لامپ چک شود و در صورت نیاز، لامپ سوخته شده تعویض شود.
  • اتصال لامپ و سرپیچ آن را نیز باید چک شود.
  • در صورت نیاز این قطعات نیز باید تعویض شوند.

ایراد در سیم کشی هود آشپزخانه

بروز ایراد در سیم کشی هود آشپزخانه می تواند به خاطر یکی از دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • فاصله استاندارد اجاق گاز و هود باید رعایت شود تا سیم ها ذوب نشوند.
  • ممکن است در تعمیرات قبلی سیم ها به درستی در جای خود قرار نگرفته و بعد از مدتی شل شده باشند.
  • داغ شدن و کارکرد زیاد هود نیز می تواند منجر به از بین رفت و ذوب شدن سیم ها شده باشد.

برای ترمیم و تعمیر ایرادات سیم کشی هود های آشپزخانه می توان از دستورالعمل زیر استفاده کرد:

  • حتما فاصله هود و اجاق گاز رعایت شود.
  • سیم های شل شده سفت شوند تا اتصال آن ها دوباره برقرار شود.
  • از دستگاه به حالت بهینه استفاده شود و نباید خیلی روشن بماند.

یکسره شدن کارکرد هود آشپزخانه

دلایلی که می تواند منجر به یکسره شدن کارکرد هود شود عبارتند از:

  • خراب بودن دکمه ON/OFF
  • بروز ایراد در برد الکترونیکی دستگاه
  • معیوب شدن تاچ پد هود های لمسی

برای رفع عیب یکسره شدن کارکرد هود می توان از دستورالعمل زیر استفاده کرد:

  • دکمه ON/OFF به صورت کامل بررسی شود.
  • در صورت لزوم باید این دکمه را تعویض کرد.
  • اگر از عهده این عملیات بر نمی آیید از یک تعمیرکار خبره برای این منظور کمک بگیرید.
  • ارتباط بین برد اصلی با برد کنترل چک شود.
  • در صورت نیاز هر دو این بردها را باید تعمیر و یا تعویض کرد.
  • خراب شدن تاچ پد هود نیز با تعویض قطعات مربوط به آن رفع خواهد شد.

کار نکردن دکمه های صفحه نمایش

در صورت کار نکردن دکمه های صفحه نمایش می توان از موارد زیر برای عیب یابی آن کمک گرفت:

  • خراب شدن پنل یا تاچ پد هود لمسی
  • بروز ایراد در برد الکترونیکی کنترلی (برد صفحه نمایش)
  • خراب شدن برد الکترونیکی اصلی
  • برقرار نبودن اتصال بین دو برد
  • فشار دادن دکمه ها بیش از 30 ثانیه به صورت مداوم

برای رفع این ایرادات می توان موارد زیر را کنترل کرد:

  • تاچ پد دستگاه را چک کنید و در صورت نیاز آن را تعویض نمایید.
  • برد صفحه کلید را نیز بررسی کنید.
  • ممکن است نیاز به تعویض این قطعات داشته باشید.
  • اتصالات آن ها را نیز چک کنید.

سخن پایانی

مشکلات رایج در هودهای آشپزخانه از مواردی است که افراد در مواجهه با آن دچار سردرگمی می شوند.در این مقاله به مشکلات رایج هودهای آشپزخانه و راهکار های رفع آن ها پرداخته شد.

نظافت کلی تجهیزات آشپزخانه

مقدمه

نظافت تجهیزات موجود در آشپزخانه از قبیل اجاق گاز، فر، هود، یخچال، کابینت و … یکی از کارهایی است که برای افراد و زنان خانه دار دشوار به نظر می رسد. نظافت آشپزخانه یکی از اموری است که با رعایت اصول درست و به طور کلی تقسیم کردن آن به بخش های مختلف می توان به راحتی از عهده آن بر آمد. در این مقاله به طور کلی به نحوه نظافت تجهیزات ذکر شده پرداخته خواهد شد. به عنوان پیشنهاد می توان از شنیدن موسیقی یا پادکست های علمی و … در هنگام نظافت استفاده کرد تا این اوقات به عنوان سرگرمی نیز تلقی شود.

نظافت اجاق گاز آشپزخانه

در ابتدا مشعل ها را از اجاق گازی یا برقی جدا می کنیم. سپس مشعل های گازی را بوسیله آب و صابون شسته و یا اگر قابلیت شست و شو با ماشین ظرفشویی را دارند، آن ها را داخل ماشین ظرفشویی قرار می دهیم. مشعل های برقی را نیز ابتدا بوسیله یک اسفنج نرم پاک می کنیم. بعد از نظافت مشعل ها نوبت به سطح اجاق گاز می رسد. در ابتدای این امر بوسیله یک کارتک و یا سیم ظرفشویی غذای سوخته را لایه برداری کرده و سپس با آب و صابون و اسفنج سطح اجاق گاز را تمیز می کنیم. همچنین می توان از مواد شوینده مرتبط با سطوح گاز نیز استفاده کرد. همچنین باید به این نکته دقت داشت که بعد از هر بار پخت و پز اگر مواد چرب بر روی سطح اجاق گاز ریخت بلافاصله تمیز شود زیرا بعد از خشک شدن نظافت آن مشکل می شود. حال نوبت به شیر های گاز می رسد. شیرهای گاز را بوسیله آب و صابون (استفاده از مواد ساینده و یا حاوی آمونیاک ممنوع می باشد) در ظرف مناسب می شوییم.

نظافت هود آشپزخانه

در  ابتدا سطح بیرونی هود را به وسیله یک پارچه مرطوب آغشته به مایع صابون تمیز می کنیم و سپس با یک پارچه نرم آن را خشک می کنیم. همچنین اگر جنس هود استیل ضد زنگ می باشد، می توان از یک ماده شوینده مخصوص نیز استفاده کرد. فیلتر های هود را نیز به طور مععمول هر یک ماه (بسته به نوع فیلتر می تواند متفاوت باشد) یکبار  در آب گرم و صابون قرار می دهیم و آن را می سابیم تا تمیز و عاری از چربی و … شود. سپس آن را بر روی یک پارچه خیس قرار می دهیم تا خشک شود. برای نظافت قسمت های داخلی هود نیز می توان از کمک تکنسین های مجرب این کار بهره برد.

نظافت فر آشپزخانه

ابتدا سینی های مشبک را از داخل فر خارج کرده و آن ها را در ظرف مناسب که با آب گرم و صابون پر شده است برای مدت دو الی سه ساعت خیس می کنیم. سپس به وسیله یک پارچه تمیز سینی ها را تمیز می کنیم و اجازه می دهیم خشک شوند. سپس تمامی منافذ داخلی فر را پوشانده و سطوح داخلی فر را به وسیله مخلوط (یک چهارم فنجان آب+یک چهارم فنجان نمک +دو چهارم فنجان جوش شیرین) می پوشانیم و بعد از چند ساعت با استفاده از یک پارچه تمیز سطوح داخلی فر را پاک می کنیم.

نظافت یخچال آشپزخانه

یخچال را از برق کشیده و مواد غذایی را از داخل آن خارج می کنیم. سپس یک پارچه تمیز را به محلول (دو قاشق غذا خوری جوش شیرین + یک چهارم لیوان آب) آغشته کرده و سطوح داخلی یخچال و لکه دار آن را پاک می کنیم. باید دقت کرد که تمامی قسمت های داخلی یخچال را به وسیله این محلول پاک کرد. سپس پارچه را در آب فرو برده و باقی محلول را از روی سطوح داخلی یخچال پاک می کنیم. با استفاده از یک دستمال نرم و خشک سطوح تمیز شده را خشک می کنیم. اگر یخچال بوی نامطبوع می دهد می توان یک جعبه جوش شیرین باز شده را درون یخچال قرار داد.

نظافت کابینت و پیشخوان آشپزخانه

آلودگی، چربی و … می توانند در قسمت های مختلف کابینت جمع شوند. ابتدا مواد و ظروف را از داخل کابینت خارج کرده و سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب این مواد را از روی سطوح پاک کرده و آن را خشک می کنیم. اگر کابینت از جنس چوب می باشد می توان از مواد تمیز کننده مخصوص چوب استفاده کرد. برای نظافت پیشخوان آشپزخانه هم می توان از محلول آب گرم و صابون استفاده کرد و با استفاده از یک دستمال آغشته به این محلول آلودگی را از روی سطوح پیشخوان پاک کرده و سپس آن را خشک کرد. همچنین می توان از مواد نظافتی مخصوص سطوح هم استفاده کرد.

سخن پایانی

نظافت و نگهداری آشپزخانه یکی از موارد دشوار برای افراد می باشد که نیاز به وقت و مهارت کافی دارد در حالی که می توان با استفاده از دستورالعمل های مناسب این کار را بسیار ساده کرد. در واقع نظافت آشپزخانه علاوه بر حفظ بهداشت به حفظ ظاهر آشپزخانه و خانه کمک می کند. در این مقاله به طور کلی و خلاصه به نظافت بعضی از تجهیزات آشپزخانه مانند اجاق گاز، فر، هود، یخچال و کابین و پیشخوان اشاره شد.

نظافت و نگهداری بدنه و موتور هودهای آشپزخانه

در مقاله ی نظافت و نگهداری هودهای آشپزخانه، به اهمیت نظافت قسمت های مختلف هود آشپزخانه اشاره شد و همانطور که مشاهده کردید نظافت و نگهداری صحیح هودهای آشپزخانه علاوه بر تصفیه درست هوای آشپزخانه، باعث سلامت و افزایش طول عمر هودهای آشپزخانه خواهد شد. بدنه و موتور قسمت هایی از هود آشپزخانه هستند که باعث دستیابی به این اهداف خواهد شد. در این مقاله انواع بدنه هود و نحوه نظافت بدنه و موتور هودهای آشپزخانه را تشریح خواهیم کرد.

بدنه خارجی هود آشپزخانه

بدنه هود آشپزخانه از جنس های مختلفی می باشند:

1- پلاستیکی

2- آلومینیومی

3- شیشه ای

4- استیل

به طور کلی نظافت بدنه خارجی هودهای آشپزخانه به وسیله دستمال تنظیف و مواد شوینده موجود در بازار و یا با استفاده از مواد طبیعی( سرکه+آب+جوش شیرین) انجام می شود. باید دقت داشت که با توجه به جنس بدنه هود آشپزخانه، مواد مورد استفاده برای نظافت متفاوت می باشد که  در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • هودهای استیل یا آلومینیومی:

در هنگام نظافت هودهای استیل یا آلومینیومی باید دقت داشت که آسیبی به بدنه ی استیل آن وارد نشود و بر روی آن خط و خش نیفتد تا ظاهر هود خراب نشود. یکی از بهترین روش های از بین بردن چربی و دوده از روی بدنه های استیل یا آلومینیومی استفاده از مواد شوینده دارای ترکیب تترا می باشد که در بازار موجود می باشد.

  • هودهای شیشه ای:

برای پاک کردن چربی و دوده از روی بدنه های شیشه ای می توان از شیشه پاک کن های رایج و موجود در بازار استفاده کرد. همچنین علاوه بر شیشه پاک کن میتوان از محلول دارای جوش شیرین نیز استفاده کرد.

  • هودهای پلاستیکی:

هودهای آشپزخانه قدیمی معمولا دارای بدنه پلاستیکی می باشند و می توان برای زدودن چربی و دوده از روی آن از ترکیب جوش شیرین، سرکه و آب استفاده کرد. همچنین پاک کننده ها و یا صابون های همه منظوره نیز برای نظافت بدنه های پلاستیکی نیز مناسب هستند.

مراحل نظافت بدنه خارجی هودهای آشپزخانه

 

  • مرحله اول: استفاده از پاک کننده

همانگونه که در بخش قبلی تشریح شد با توجه به جنس بدنه خارجی هود آشپزخانه پاک کننده خود را انتخاب کرده و آن را در ظرفی میریزیم و بر روی تمامی قسمت های بدنه هود اسپری می کنیم و چند دقیقه زمان می دهیم تا پاک کننده کاملا بر روی بدنه اثر کند.

  • مرحله دوم: تمیز کردن هود با دستمال

در این مرحله باید دقت داشت باید دستمالی را انتخاب کنیم تا بر روی بدنه هود خط و خشی ایجاد نشود. از بهترین گزینه های موجود برای نظافت بدنه هود استفاده از دستمال های میکروفیبر می باشد.این نوع از دستمال ها هیچ گونه خط و خشی بر روی بدنه هود نمی اندازد. پس از انتخاب جنس مناسب دستمال تنظیف حال نوبت به پاک کردن مواد شوینده از روی بدنه هود می رسد به گونه ای که هیچ موادی بر روی بدنه هود باقی نماند. اگر لکه ای باقی مانده بود دوباره دستمال را بر روی آن قسمت می کشیم تا لکه پاک شود و همچنین می توانیم از کمی دیگر مواد شوینده به صورت موضعی برای از بین بردن لکه موجود استفاده کنیم.

  • مرحله سوم: خشک کردن هود

در این قسمت با استفاده از یک دستمال نرم به آرامی باقی آثار مواد شوینده را از روی بدنه هود پاک می کنیم و بدنه را خشک می کنیم.

نظافت قسمت های داخلی هودهای آشپزخانه

  • روش اول: استفاده از بخار آب


اگر  داخل هود چربی و کثیفی های زیادی موجود باشد باید از روش بخار آب استفاده کرد. بخار آب کمک می کند تا چربی ها و جرم های موجود بر روی بدنه داخلی سریع تر پاک شوند و مقاومت زیادی از خودشان نشان ندهند. در این روش نصف بیشتر یک قابلمه را از آب پر می کنید و آن را روی حرارت شعله می گذارید. اجازه دهید آب به جوش بیاید و با هود تماس پیدا کند. دقت داشته باشید که برای تمیز کردن داخل هود، نیاز به خم شدن روی گاز دارید از این رو حتما مراقب باشید گاز و شعله آن کاملا سرد شده باشد.

  • اسفاده از مواد تمیز کننده سطوح

 

در این روش با توجه به جنس بدنه داخلی هود مواد شویند مناسب را انتخاب می کنیم. سپس ماده شونیده را به داخل هود اسپری کرده و با دستمال مناسب بعد از چند دقیقه مواد شوینده را زا روی سطوح پاک کرده و اگر لکه ای باقی مانده بود دوباره این فرآیند را به صورت موضعی تکرار می کنیم تا لکه و یا چربی باقی مانده ازبین برود.

با اینکه معمولا قسمت های داخلی در مدت کم کثیف نمی شوند اما باید نظافت قسمت داخلی هودهای آشپزخانه را هر چند وقت یکبار انجام داد تا از جمع شدن چربی و دوده زیاد بر روی بدنه جلوگیری کرد.

  • نظافت موتور و فن هودهای آشپزخانه

با اینکه بدنه و فیلتر هودهای آشپزخانه از موتور و فن آن محافظت می کند اما بعد از چند مدت چربی و گرد و غبار به داخل آن نفوذ کرده و بر روی موتور انباشته می شود. بنابراین نیاز است هر چند وقت یکبار موتور و فن هودهای آشپزخانه نیز نظافت شوند تا از کارایی و عمر آن کاسته نشود.

  • نظافت موتور و هود آشپزخانه با استفاده از بخار آب:

در موتور را باز کرده و به داخل آن را نگاه کنید، اگر میزان چربی و آلودگی زیاد بود برای تمیز کردن موتور هود آشپزخانه از بخار آب استفاده کنید. در این روش ظرفی را پر از آب کنید و روی گاز بگذارید تا آب آن شروع به جوشیدن و  تبخیر کند. بخار آب به داخل موتور نفوذ کرده و چربی و گرد و غبار را در خود حل می کند. پس از نیم ساعت گاز را خاموش کرده و ظرف آب را بر داشته می شود و سپس با تکه ای  پارچه نرم آلودگی های سطح موتور را که اکنون با بخار آب روان شده تمیز کنید.

  • نظافت موتور و فن هود آشپزخانه با مواد شوینده مناسب:

در موتور را باز کرده و به داخل آن را نگاه کنید، اگر میزان چربی و آلودگی زیاد نبود برای تمیز کردن موتور هود آشپزخانه از مواد شوینده مناسب استفاده کنید. این مواد قدرت تمیز کنندگی خوبی در این موارد دارند. بنابراین لازم است این ماده شوینده مناسب را روی موتور اسپری کرده و چند دقیقه صبر کنید تا به خوبی چربی ها در خود حل کند. پس از آن می توانید با پارچه ای نرم کف و چربی ها را تمیز کنید.

در این مقاله به نظافت و تعویض بدنه و موتور هودهای آشپزخانه پرداخته شد و به نکات زیر اشاره شد:

  • بدنه خارجی هود آشپزخانه
  • مراحل نظافت بدنه خارجی هودهای آشپزخانه
  • نظافت قسمت های داخلی هودهای آشپزخانه
  • نظافت موتور و فن هودهای آشپزخانه

نظافت و نگهداری هود آشپزخانه

 مقدمه

آشپزخانه یکی از مهم ترین مکان ها برای افراد خانه دار است که در آن آشپزی می کنند و بیشتر وقت خود را در آن می گذرانند. نظافت و رعایت مسائل بهداشتی آشپزخانه یکی از مسائل مهم است که اگر چه افراد سعی می کنند آن را رعایت کنند اما انجام نظافت بعضی از وسایل آشپزخانه نیازمند تخصص و ظرافت خاصی است و معمولا افراد در  انجام این کار دچار مشکل می شوند. همان طور که تاکنون پی برده اید موضوع مورد بحث ما نظافت هود آشپزخانه است که در ادامه نکاتی مطرح خواهند شد که به رعایت نظافت آشپزخانه و همچنین سالم ماندن هود آشپزخانه شما کمک خواهد کرد.

چرا باید هود آشپزخانه را تمیزکنیم؟

هود های آشپزخانه همیشه در معرض چربی های حاصل از پخت و پز و گرد و غبار و ذرات موجود در هوا قرار دارند. در گذز زمان این چربی ها و ذرات به قسمت های داخلی هود نفوذ کرده و باعث اختلال در عملکرد فن و موتور هود خواهد شد و عدم رسیدگی به نظافت هود در بلند مدت موجب آسیب رسیدن به قطعات داخلی  هود می شود و افراد محبور به تعویض موتور و فن هود آشپزخانه خود خواهند شد که هزینه ی زیادی در  پی خواهد داشت.

چه زمانی باید هود آشپزخانه را بازرسی و تمیز کنیم؟

به طور کلی هودهای آشپزخانه باید هر شش ماه یکبار توسط یک تکنسین مجاز مورد بازرسی قرار بگیرند و اگر نیاز به نظافت توسط تکنسین تأیید شد، نظافت هود آشپزخانه توسط تکنسین انجام شود.

انواع مختلف هود های آشپزخانه

  • هود دیواری
  • هود کابینتی
  • هود جزیره ای
  • هود آسانسوری
  • هود مخفی (توکار)

نظافت هر کدام از انواع هودهای نامبرده فوق تقریبا مشابه می باشند و تنها در بعضی از موارد جزئی متفاوت می باشند که در آینده به آن ها خواهیم پرداخت.

کدام قسمت های هود آشپزخانه نیاز به نظافت دارد؟

  • بدنه خارجی هود آشپزخانه
  • فیلتر هود آشپزخانه
  • موتور و فن هود آشپزخانه
  • سایر قطعات داخلی هود آشپزخانه

بدنه خارجی هود آشپزخانه

بدنه هود آشپزخانه از جنس های مختلفی می باشند:

  • پلاستیکی
  • آلومینیومی
  • شیشه ای
  • استیل

به طور کلی نظافت بدنه خارجی هودهای آشپزخانه به وسیله دستمال تنظیف و مواد شوینده موجود در بازار و یا با استفاده از مواد طبیعی( سرکه+آب+جوش شیرین) انجام می شود. باید دقت داشت که با توجه به جنس بدنه هود آشپزخانه مواد مورد استفاده برای نظافت متفاوت می باشد که در مقاله های بعدی به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.

فیلتر هود آشپزخانه

فیلتر هودهای آشپزخانه انواع مختلفی دارند که عبارت اند از:

  • فیلترهای الیافی
  • فیلترهای آلومینیومی
  • فیلترهای ذغالی

این فیلترها برای پاکیزه نگه داشتن هوای آشپزخانه ضروری هستند و نه تنها هوای داخل آشپزخانه را از مواد مضر حاصل از پخت و پز مصون نگه می دارند بلکه دیگر ذرات موجود در هوا را نیز جزب می کنند. بنابراین نظافت فیلترها از اهمیت خاصی برخوردار است و همانطور که گفته شد سلامت موتور و فن هودهای آشپزخانه نیز وابسته به فیلترها است. برای نظافت انواع فیلترهای فوق باید با ساختار و جنس آن ها آشنا بود که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

فیلترهای الیافی:

این نوع فیلترها معمولا برای هودهای زیر کابینتی استفاده می شوند و جنس آن ها از الیاف می باشد. این نوع فیلترها قابل شستشو نمی باشند و نیاز به تعویض دارند. زمان تعویض این نوع فیلترها معمولا هر سه ماه یکبار می باشد.

فیلترهای آلومینیومی یا استیل:

جنس این نوع از فیلترها آلومینیوم یا استیل می باشد و چربی های هوای ورودی به هود را جذب می کنند. هودهای آشپزخانه معمولا شامل یک تا سه فیلتر آلومینیومی می باشند. نظافت فیلترهای آلومینیومی معمولا هر ماه (به میزان کارکرد هود آشپزخانه بستگی دارد) انجام می شود. نظافت فیلترهای آلومینیومی به طور کلی با آب جوش و مایع ظرفشویی و اسفنج یا برس پلاستیکی انجام می شود.

فیلترهای ذغالی:

جنس فیلترهای ذغالی کربن می باشد. این نوع از فیلترها برای منازلی مناسب هستند که پنجره و یا مجرای خروجی هوا ندارند و همچنین برای هودهای جزیره ای ضروری هستند. فیلترهای ذغالی نیز قابل شست و شو نمی باشند و باید تعویض شوند. عمر مفید فیلترهای ذغالی بسته به مقدار استفاده بین یک تا دو سال می باشد.

از بین فیلترهای فوق، فیلترهای آلومینیومی معمول تر هستند و بیشتر هودهای آشپزخانه از این نوع هستند.

نکاتی برای نظافت فیلتر هودهای آشپزخانه

  • فیلترهای هود را می توان با استفاده از آب داغ و صابون و اسفنج با دست شد تا مواد زائد و چربی ها را از بین برد.
  • در فرآیند تمیز کردن فیلتر هود آشپزخانه استفاده از مواد شیمیایی خورنده باعث آسیب دیدن فیلترها خواهد شد.
  • استفاده از سرکه نیز علاوه بر نظافت هود باعث از بین بردن مواد بیماری زا می شود.
  • تمیز نکردن بیش از حد فیلترهای هود آشپزخانه از لحاظ ایمنی نیز خطرناک است زیرا در هنگام آتش سوزی چربی های موجود باعث شعله ور شدن آتش خواهند شد.

موتور و فن هود آشپزخانه

نظافت این قسمت از هودهای آشپزخانه نیازمند تخصص و ظرافت می باشد و پیشنهاد می شود حتما از یک تکنسین مجاز کمک گرفته شود. همان طور که در بالا گفته شد زمان مناسب برای بررسی هودهای آشپزخانه هر  شش ماه یکبار توسط تکنسین مجاز می باشد. در مقالات بعدی به طور مفصل به نظافت موتور و فن هودهای آشپزخانه خواهیم  پرداخت.

 

در این مقاله به طور کلی به نظافت هودهای آشپزخانه پرداخته شد و به نکات زیر اشاره شد:

  • چرا باید هود آشپزخانه نظافت شود؟
  • چه زمانی هودهای آشپزخانه باید بازرسی شوند؟
  • انواع محتلف هودهای آشپزخانه.
  • قسمت های مختلف هودهای آشپزخانه که نیاز به نظافت دارند.
  • بدنه خارجی هودهای آشپزخانه
  • فیلترهای هود آشپزخانه
  • نکاتی برای نظافت فیلتر هودهای آشپزخانه
  • موتور و فن هودهای آشپزخانه

در مقالات بعدی به طور مفصل در مورد سرفصل های بالا صحبت خواهد شد و به صورت تخصصی به نظافت قسمت های مختلف هود آشپزخانه پرداخته خواهد شد. امید است از مقاله بالا به نحو احسن استفاده کرده باشید و در مقالات بعدی همراه باشید.

تعویض و نظافت فیلتر هودهای آشپزخانه

مقدمه

در مقاله ی نظافت و نگهداری هودهای آشپزخانه، به اهمیت نظافت قسمت های مختلف هود آشپزخانه اشاره شد و همانطور که مشاهده کردید نظافت و نگهداری صحیح هودهای آشپزخانه علاوه بر تصفیه درست هوای آشپزخانه، باعث سلامت و افزایش طول عمر هودهای آشپزخانه خواهد شد. یکی از مهمترین قسمت هایی هود آشپزخانه که باعث دستیابی به این اهداف خواهد شد فیلتر هود آشپزخانه می باشد که نظافت صحیح و تعویض به موقع آن کمک شایانی به تصفیه هوا و افزایش راندمان و طول عمر هود آشپزخانه خواهد کرد. در این مقاله انواع فیلترها، نحوه نظافت اصولی و تعویض آن ها تشریح خواهد شد.

انواع فیلتر هودهای آشپزخانه

  • فیلترهای آلومینیومی یا استیل
  • فیلترهای ذغالی
  • فیلتر های الیافی

در مقاله ی نظافت و نگهداری هودهای آشپزخانه به انواع فیلترها و جنس آن ها اشاره شد و در این قسمت نیز اشاره ای کوتاه به آن ها خواهد شد.

فیلترهای آلومینیومی یا استیل:

جنس این نوع از فیلترها آلومینیوم یا استیل می باشد. این فیلترها قابل شست و شو و تعویض می باشند. زمان نظافت این نوع از فیلتر ها بسته به میزان کارکرد هود آشپزخانه متفاوت می باشد اما به طور معمول به صورت ماهیانه باید فیلترهای آلومینیومی یا استیل به طور اصولی نظافت شوند. فیلترهای آلومینیومی و یا استیل تا خم و یا دفرمه نشوند نیازی به تعویض ندارند.

فیلترهای ذغالی:

جنس این نوع از فیلترها کربن می باشد. این فیلترها قاب شست شو نمی باشند و هر یک یا دو سال (بسته به میزان کارکرد) باید تعویض شوند. فیلترهای ذغالی به صورت درخواستی بر روی هودهای آشپزخانه نصب می شوند و مناسب منازلی هستند که پنجره و یا مجرای خروجی هوا ندارند و معمولا بر روی هودهای جزیره ای نصب می شوند.

فیلتر های الیافی:

جنس این نوع از فیلترها الیاف می باشد و بیشتر در هودهای زیرکابینتی استفاده می شوند .این فیلترها قایل شست و شو نمی باشند و باید تعویض شوند. زمان تعویض این فیلتر ها بسته به میزان کارکرد هود آشپزخانه بین یک تا سه ماه می باشد. باید دقت داشت که این فیلتر ها به هیچ وجه قایل شست و شو نیستند و باید از این کار خودداری کرد.

تعویض اصولی فیلتر هودهای آشپزخانه

تعویض فیلتر هودهای آشپزخانه بسته به نوع هود یا فیلتر می تواند متفاوت باشد اما معمولا سه قدم کلی برای انجام این فرآیند وجود دارد:

1- دو عدد قفل بر روی توری شبکه ای فیلتر هود آشپزخانه وجود دارد، آن ها را به طرف داخل می کشیم تا باز شوند.

2- توری فیلتر را به ارامی به سمت پایین می کشیم، دوعدد لولای پایین فیلتر را رها میکنیم تا از بدنه فیلتر جدا شوند.

3- فیلتر کثیف را جدا کرده و فیلتر جدید را جایگزین آن می کنیم.

همانطور که گفته شد فیلتر های ذغالی و الیافی نیاز به تعویض دارند و فیلتر های آلومینیومی یا استیل اگر خم و یا دفرمه نشوند به تعویض نیاز ندارند.

روش های شست و شو و نظافت فیلتر های آلومینیومی یا استیل

الف- استفاده از  آب داغ، جوش شیرین و مایع ظرفشویی:

1- ابتدا فیلتر کثیف را مطابق روش اشاره شده در بالا از هود آشپزخانه جدا می کنیم.

2- سینک ظرفشویی یا یک ظرف با حجم کافی را به اندازه 4/3 حجم آن از آب داغ پر می کنیم.باید دقت داشت که دمای آب به اندازه کافی بالا باشد(آب جوش).

3- 1/4 فنجان جوش شیرین و 15 میلی لیتر مایع ظرفشویی را داخل سینک یا ظرف آب ریخته و با آب جوش به خوبی مخلوط می کنیم. همچنین می توان برای افزایش قدرت پاک کنندگی 1/4 فنجان سرکه  نیز به مخلوط اضافه کرد.

4- فیلتر کثیف را به مدت 10 دقیقه داخل محلول آماده شده قرار می دهیم. باید دقت داشت که تمامی قسمت های فیلتر کاملا در محلول قرار بگیرند.

5- فیلتر داخل محلول را با یک برس پاک می کنیم. باید به این نکته دقت داشت که برس ساینده نباشد تا به فیلتر آسیبی نرسد.

6- فیلتر را زیر آب روان می شوییم و با یک پارچه تمیز آن را خشک می کنیم.

7- سپس فیلتر را در جای مخصوص خود در هود قرار می دهیم. باید دقت داشت فیلتر کاملا خشک باشد.

ب- استفاده از آمونیاک:

1- آمونیاک را در یک کیسه پلاستیکی قابل انعطاف ریخته و فیلتر را داخل آن قرار می دهیم به طوری که آمونیاک کل قسمت های فیلتر کثیف را پوشش دهد.

2- فیلتر را به مدت 8 ساعت یا بیشتر داخل محلول آمونیاک رها می کنیم تا تمام چربی ها پاک شوند. در این روش نیازی به برس کشیدن بر روی فیلترها نیست و فقط کافی است فیلتر را داخل محلول رها کنیم.

3- فیلتر را از کیسه پلاستیکی خارج می کنیم و آن را زیر آب داغ روان می شوییم و سپس آن را بر روی یک پارچه یا سطح تمیز می گذاریم تا خشک شود.

پ- استفاده از شوینده های ماشین ظرفشویی:

1- ابتدا فیلتر را از هود آشپزخانه خارج کرده و سپس آن را با آب گرم روان خیس می کنیم. آب گرم باعث می شود شوینده ماشین ظرفشویی بهتر عمل کند. باید مطمئن شویم که فیلتر کاملا توسط آب گرم خیس شده است.

2- فیلتر کثیف را در ظرف مناسب قرار داده و بر روی آن شوینده ماشین ظرفشویی را پخش می کنیم به طوری که همه قسمت های آن را در بر بگیرد. باید دقت داشت که در این روش حتما از شوینده ماشین ظرفشویی استفاده شود نه مایع ظرفشویی که در سینک استفاده می شود. همچنین ظرف مورد استفاده برای شست و شو از فیلتر بزرگتر باشد تا از به هم ریختگی جلوگیری شود.

3- از یک مسواک برای پخش کردن مواد شوینده در تمام قسمت های فیلتر استفاده کنید.

4- اجازه می دهیم شوینده ماشین ظرفشویی به مدت 20 دقیقه بر روی فیلتر کثیف و روغنی قرار بگیرد تا به طور کامل چربی ها از بین بروند.

5- فیلتر را با آب گرم روان پر فشار می شوییم و مطمئن می شویم هیج ذره ای بر روی فیلتر و داخل محفظه های آن قرار نگرفته باشد و سپس آن را بر روی یه پارچه تمیز قرار می دهیم تا خشک شود.

6- اگر فیلتر تمیز نشده بود و ذرات چربی همچنان بر روی آن قرار داشت دوباره این فرآیند را تکرار می کنیم.

در این مقاله به نظافت و تعویض فیلتر هودهای آشپزخانه پرداخته شد و به نکات زیر اشاره شد:

  • انواع فیلتر هودهای آشپزخانه
  • تعویض اصولی فیلتر هودهای آشپزخانه
  • روش های شست و شو و نظافت فیلتر های آلومینیومی یا استیل

نکات ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی

مقدمه

امروزه برای آسانتر شدن امور روزمره و کارها، لوازم خانگی متنوعی در طرح ها و مدل ها، اندازه ها و برندهای گوناگون تولید و به بازار آمده است؛ به طوریکه اگر شما قصد خرید یکی از آنها را داشته باشید، می توانید از میان گزینه های زیادی که در بازار موجود است، مناسب ترین گزینه را بر اساس نیاز و نوع کاربری آن انتخاب نمایید. علاوه بر اینکه باید در هنگام خرید وسایل و دستگاه های برقی تحقیق کرد و با این روش انتخاب بهتری داشت؛ لازم است که پس از خریداری نیز نهایت دقت را در استفاده و به کار گیری انواع لوازم خانگی به کار ببرید.

آگاهی از نحوه‌ی استفاده‌ی اصولی از لوازم خانگی دو مزیت بزرگ خواهد داشت:

  1. افزایش طول عمر مفید و همچنین کاهش نیاز به استفاده از خدمات تعمیرات نمایندگی ها و تعمیرگاه های مجاز
  2. جلوگیری از ایجاد خطرات و آسیب هایی که ممکن است در هنگام به کارگیری وسایل برقی ایجاد شوند، از جمله خطر برق گرفتگی

در ادامه گزیده ای از موارد مهم در ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی بررسی خواهیم کرد.

پریز‌های برق از مهمترین موارد، برای ایمنی بیشتر، در هنگام استفاده از لوازم خانگی:

پریزهای شل، شکسته و بدون قاب احتمال خطر آتشسوزی یا برق گرفتی علی الخصوص برای کودکان را دارند.

بررسی سیم‌ها برای استفاده ایمن از لوازم خانگی:

سیمهای برق بدون روکش یا ترک خورده، سیمهایی که در مسیر رفت و آمد یا زیر فرش هستند و یا احیانا با میخ یا منگنه به دیوار یا قرنیز کوبیده شده است خطر آفرین هستند.

سیم رابط چند راهی:

سیمهای رابطی که بصورت زیاد یا دائمی مورد استفاده قرار میگیرند، بار الکتریکی بیش از حد مجاز بر روی آن قرار گرفته باشد یا دارای درپوش ایمنی نباشند احتمال بروز خطرات و صدمات جبران ناپذیری را به همراه خواهند داشت.

دوشاخه ها و سه شاخه‌ها:

با فشار وارد کردن دوشاخه‌ها و سه شاخه‌هایی که هم اندازه‌ی پریز‌ها نباشند می‌توانند منجر به شوک الکتریکی شود.

در هنگام استفاده از لوازم خانگی آب و برق با هم تماس پیدا نکنند:

رها کردن لوازم برقی در جاهایی که در تماس با آب هستند، برداشتن دستگاه های برقی که داخل آب افتاده اند حتی اگر خاموش باشند یا از پریز کشیدن آنها کاری بسیار خطرناک است بهتر برای این کار ابتدا برق را از کنتور قطع کنید و سپس دستگاه را از برق بکشید.

لوازم برقی:

دستگاه هایی که بطور مکرر فیوز را می‌پرانند، در مدار نوسان ایجاد می‌کنند یا باعث برق گرفتگی جزئی می‌شوند، می بایست از برق کشیده شده و سریعا تعمیر یا جایگزین شوند.

کامپیوتر و کنسول‌های بازی:

برای دستگاه های کامپیوتر و کنسول های بازی می بایست از دستگاه محافظی که مربوط به آن کشور است استفاده شود.

گرمکن‌ها و هیترها:

هیترها برای تولید گرمای مکمل بکار می‌روند. حداقل آنها را در فاصله یک متر از لوازم قابل احتراق مانند رختخواب، لباس‌ها، پرده‌ ها، مبلمان و قالیچه قرار دهید. از  هیترهای برقی در اتاق کودکان استفاده نکنید و بخاطر داشته باشید که هنگامیکه از آنها استفاده نمی‌کنید، آنها را خاموش کرده و از برق بکشید. استفاده از هیترها و گرمکن ها به همراه سیم رابط نیز میتواند خطر آفرین باشد.

لامپ‌های هالوژنی:

لامپ های هالوژنی هیچگاه نباید در تماس با دراپه، پرده یا دیگر لوازم قابل احتراق باشد، بهتر است زمانیکه در اتاق نیستید آنها را خاموش کنید. از لامپهای مشعلی ایستاده در اتاق کودکان یا اتاق های بازی استفاده نکنید و به جای آن لامپ های فلورسنت را جاگزین کنید.

چمن زن های برقی:

هرگز از چمن زن‌های برقی و دیگر ابزار آلات در هوای بارانی، چمن خیس یا آب و هوای خیلی مرطوب استفاده نکنید. سیم‌های چمن‌زن‌ها می باسیت هر بار قبل از مصرف چک شوند. حتما قبل از روشن کردن دستگاه از سالم بودن دوشاخه‌ها اطمینان حاصل کنید.

در آخر ضروری است که بیان کنیم، شما کاربران عزیز در صورت داشتن هر سوالی می‌توانید تنها با یک تماس و یا استفاده از صفحه ثبت درخواست، کارشناسان ستین سرویس را آماده پاسخگویی و رفع مشکلات خود بدانید.