ویژگی های یک فر آشپزخانه خوب چیست؟

مقدمه

امروزه با توجه به تنوع و مدل های مختلف، امکانات و قابلیت های فرهای آشپزخانه، خرید فر یکی از دغدغه های افراد به شمار می رود. خرید یک فر با توجه به کارایی که از آن انتظار داریم یکی از مسائلی است که باید قبل از خرید به آن اشراف کامل داشت. در این مقاله با توجه به این که فرهای توکار بسیار رایج شده اند و استفاده از آن ها رو به افزایش است، به انواع فرهای توکار و ویژگی های یک فر توکار خوب پرداخته خواهد شد.

انواع فر توکار

در این قسمت به طور خلاصه به انواع فر توکار از لحاظ منبع انرژی پرداخته خواهد شد. اگر قصد مطالعه بیشتر دارید می توانید به مقاله انواع فر گاز و مقایسه آن ها مراجعه کنید.

  • فر توکار گازی:

فر توکار گازی  همانطور که از اسمش پیداست،  با گاز شهری کار می‌کند و بنابراین هزینه‌ی پخت کمتری نسبت به فر برقی توکار دارد. اگر قصد خرید فر توکار گازی دارید، بایستی در خانه برای آن لوله کشی مجزا در نظر گرفته شود. شاید به همین دلیل باشد که بیشتر مردم به خرید فر آشپزخانه توکار برقی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، علاقه دارند.

  • فر توکار برقی:

این مدل از فر آشپزخانه توکار با استفاده از نیروی برق کار می کند. با توجه به اینکه برای نصب فر توکار برقی به لوله کشی مجزا نیازی نیست، محبوبیت بسیاری دارد. همچین می توان گقت که این مدل خطرات ناشی از نشت گاز را نیز ندارد.

  • فر توکار گازی – برقی:

فر گازی – برقی قابلیت کارکرد به دو صورت برق و گاز را دارد. با خرید این مدل می توانید مطمئن باشید که همیشه یک گزینه برای پخت وجود دارد. طول عمر بالا نیز از دیگر ویژگی های متمایز فر آشپزخانه توکار گازی برقی است.

ویژگی های فر توکار

بعد از آشنایی با انوع فر توکار، در این قسمت به امکانات و ویژگی های یک فر توکار پرداخته خواهد شد.

  • نمای ظاهری:

نمای ظاهری بیشتر مدل های فر آشپزخانه توکار در بازار به صورت شیشه ای است. جنس این شیشه از نوع سکوریت و نشکن است. برخی از مدل ها نیز به صورت ترکیبی از شیشه و استیل می باشند. مدلی دیگر نیز در بازار وجود داشته و آن شیشه رفلکتیو است. این نوع شیشه خاص به صورت آینه ای طراحی شده و برای دکوراسیون مدرن آشپزخانه انتخاب مناسبی است.

  • قابلیت گریل:

گریل روشی از سرخ کردن بوده که برای پخت غذا با چربی بسیار کم تعبیه شده است. این قابلیت برای ورزشکاران و کسانی که به غذاهای رژیمی علاقه دارند، بسیار کاربردی است.

  • موتور جوجه گردان:

قابلیت جوجه گردان در فر آشپزخانه توکار برای پخت و کباب کردن مرغ و ماهی و … طراحی شده است. با استفاده از این قابلیت می توان انواع مرغ و ماهی را به صورت بریانی پخته و در کنار اعضای خانواده نوش جان کرد. سیخ جوجه گردان در بازار به دو صورت افقی و مورب وجود دارند. تفاوت این مدل ها در این است که سیخ جوجه گردان مورب برای کباب کردن، فضایی بیشتر در اختیار قرار می دهد.

  • قبلیت یخ زدایی:

با استفاده از یخ زدایی می توان مواد غذایی منجمد را بدون اینکه از ارزش غذایی آن کاسته شود، ذوب کرد. برخی از تولید کنندگان در محصولات خود قابلیتی تعبیه کرده اند که بر اساس وزن بتوان مواد غذایی را یخ زادیی کرد.

  • قابلیت ریل تلسکوپی:

با وجود قابلیت ریل تلسکوپی می توان غذا را در طبقات فر آشپزخانه به شکل بهتری مدیریت کرده و مشکلی در بیرون آوردن غذا به وجود نیاید. خیلی از خریداران به این ویژگی علاقه خاصی داشته و در هنگام خرید فر آشپزخانه توکار معمولا درباره آن می پرسند.

  • فن کانوکشن:

فن کانوکشن با توزیع حرارت یکسان به مواد غذایی، غذا را خوش رنگ تر می کند. امروزه بیشتر مدل ها دارای این قابلیت هستند. البته مدل های دیگری هم وجود داشته که فاقد این قابلیت کاربردی باشند.

  • فن داکتی:

فن داکتی برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد محفظه فر آشپزخانه طراحی شده است. این فن که در بیشتر مدل های موجود در بازار وجود دارد، در بیرون فر آشپزخانه قرار دارد.

  • دیواره چربی زدا:

معمولا در هنگام پختن غذا، قطرات روغن به دیواره های فر آشپزخانه می چسبد که تمیز کردن آن را بسیار دشوار می‌سازد. اما با وجود این ویژگی دیگر نیازی نیست نگران باشید. زیرا جنس بدنه آن به گونه ای است که مانع از چسبیدن قطرات روغن به دیواره شده و تمیز کردن فر آشپزخانه را بسیار راحت می کند.

  • تمیز شوندگی خودکار (self clean):

این قابلیت همانند دیواره چربی زادا، تمیز کردن فر آشپزخانه را راحت می کند. اما روش آن متفاوت است. در این ویژگی با بالا بردن دمای داخلی فر آشپزخانه، قطرات چربی به خاکستر تبدیل شده و می توان آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کرد.

  • پنل تنظیمات:

پنل تنظیمات مدل های فر آشپزخانه موجود در بازار به دوصورت لمسی و کلیدی کنترل می شود. قاعدتاً مدل هایی که پنل تنظیمات آن به صورت لمسی است، کاربری راحت تری داشته و قیمت بیشتری دارند.

  • قابلیت برنامه ریزی:

این قابلیت کمک می کند که برخی از کارها مانند پخت ماهی، سرخ کردن سبزی و …. طبق برنامه پیش فرض فر آشپزخانه به صورت اتوماتیک انجام شود.

  • سنسور پخت:

سنسور پخت قابلیتی پیشرفته بوده که تنها در برخی از مدل های گران قیمت بازار وجود دارد. سنسوری که در گوشت قرار داده می شود، شما را از مغز پخت شدن مواد غذایی آگاه می سازد.

  • قفل کودک:

اگر در خانه خود کودکی وجود دارد، این قابلیت بسیار کاربردی خواهد بود. با فعال سازی آن، تنظیمات فر آشپزخانه غیرفعال شده و کودک قادر به دستکاری آن نخواهد بود. اگر به ایمنی کودک اهمیت می دهید در هنگام خرید فر آشپزخانه توکار برقی این ویژگی را در نظر بگیرید.

سخن پایانی

همانطور که اشاره شده با توجه به تنوع فرهای توکار موجود در بازار، انتخاب از میان این مدل ها کاری بسیار دشوار می باشد. در این مقاله سعی شد به انواع فر توکار و ویژگی های آن ها پرداخته شود تا انتخاب یک فر توکار مناسب برای شما خوانندگان آسان تر شود.

نظافت کلی تجهیزات آشپزخانه

مقدمه

نظافت تجهیزات موجود در آشپزخانه از قبیل اجاق گاز، فر، هود، یخچال، کابینت و … یکی از کارهایی است که برای افراد و زنان خانه دار دشوار به نظر می رسد. نظافت آشپزخانه یکی از اموری است که با رعایت اصول درست و به طور کلی تقسیم کردن آن به بخش های مختلف می توان به راحتی از عهده آن بر آمد. در این مقاله به طور کلی به نحوه نظافت تجهیزات ذکر شده پرداخته خواهد شد. به عنوان پیشنهاد می توان از شنیدن موسیقی یا پادکست های علمی و … در هنگام نظافت استفاده کرد تا این اوقات به عنوان سرگرمی نیز تلقی شود.

نظافت اجاق گاز آشپزخانه

در ابتدا مشعل ها را از اجاق گازی یا برقی جدا می کنیم. سپس مشعل های گازی را بوسیله آب و صابون شسته و یا اگر قابلیت شست و شو با ماشین ظرفشویی را دارند، آن ها را داخل ماشین ظرفشویی قرار می دهیم. مشعل های برقی را نیز ابتدا بوسیله یک اسفنج نرم پاک می کنیم. بعد از نظافت مشعل ها نوبت به سطح اجاق گاز می رسد. در ابتدای این امر بوسیله یک کارتک و یا سیم ظرفشویی غذای سوخته را لایه برداری کرده و سپس با آب و صابون و اسفنج سطح اجاق گاز را تمیز می کنیم. همچنین می توان از مواد شوینده مرتبط با سطوح گاز نیز استفاده کرد. همچنین باید به این نکته دقت داشت که بعد از هر بار پخت و پز اگر مواد چرب بر روی سطح اجاق گاز ریخت بلافاصله تمیز شود زیرا بعد از خشک شدن نظافت آن مشکل می شود. حال نوبت به شیر های گاز می رسد. شیرهای گاز را بوسیله آب و صابون (استفاده از مواد ساینده و یا حاوی آمونیاک ممنوع می باشد) در ظرف مناسب می شوییم.

نظافت هود آشپزخانه

در  ابتدا سطح بیرونی هود را به وسیله یک پارچه مرطوب آغشته به مایع صابون تمیز می کنیم و سپس با یک پارچه نرم آن را خشک می کنیم. همچنین اگر جنس هود استیل ضد زنگ می باشد، می توان از یک ماده شوینده مخصوص نیز استفاده کرد. فیلتر های هود را نیز به طور مععمول هر یک ماه (بسته به نوع فیلتر می تواند متفاوت باشد) یکبار  در آب گرم و صابون قرار می دهیم و آن را می سابیم تا تمیز و عاری از چربی و … شود. سپس آن را بر روی یک پارچه خیس قرار می دهیم تا خشک شود. برای نظافت قسمت های داخلی هود نیز می توان از کمک تکنسین های مجرب این کار بهره برد.

نظافت فر آشپزخانه

ابتدا سینی های مشبک را از داخل فر خارج کرده و آن ها را در ظرف مناسب که با آب گرم و صابون پر شده است برای مدت دو الی سه ساعت خیس می کنیم. سپس به وسیله یک پارچه تمیز سینی ها را تمیز می کنیم و اجازه می دهیم خشک شوند. سپس تمامی منافذ داخلی فر را پوشانده و سطوح داخلی فر را به وسیله مخلوط (یک چهارم فنجان آب+یک چهارم فنجان نمک +دو چهارم فنجان جوش شیرین) می پوشانیم و بعد از چند ساعت با استفاده از یک پارچه تمیز سطوح داخلی فر را پاک می کنیم.

نظافت یخچال آشپزخانه

یخچال را از برق کشیده و مواد غذایی را از داخل آن خارج می کنیم. سپس یک پارچه تمیز را به محلول (دو قاشق غذا خوری جوش شیرین + یک چهارم لیوان آب) آغشته کرده و سطوح داخلی یخچال و لکه دار آن را پاک می کنیم. باید دقت کرد که تمامی قسمت های داخلی یخچال را به وسیله این محلول پاک کرد. سپس پارچه را در آب فرو برده و باقی محلول را از روی سطوح داخلی یخچال پاک می کنیم. با استفاده از یک دستمال نرم و خشک سطوح تمیز شده را خشک می کنیم. اگر یخچال بوی نامطبوع می دهد می توان یک جعبه جوش شیرین باز شده را درون یخچال قرار داد.

نظافت کابینت و پیشخوان آشپزخانه

آلودگی، چربی و … می توانند در قسمت های مختلف کابینت جمع شوند. ابتدا مواد و ظروف را از داخل کابینت خارج کرده و سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب این مواد را از روی سطوح پاک کرده و آن را خشک می کنیم. اگر کابینت از جنس چوب می باشد می توان از مواد تمیز کننده مخصوص چوب استفاده کرد. برای نظافت پیشخوان آشپزخانه هم می توان از محلول آب گرم و صابون استفاده کرد و با استفاده از یک دستمال آغشته به این محلول آلودگی را از روی سطوح پیشخوان پاک کرده و سپس آن را خشک کرد. همچنین می توان از مواد نظافتی مخصوص سطوح هم استفاده کرد.

سخن پایانی

نظافت و نگهداری آشپزخانه یکی از موارد دشوار برای افراد می باشد که نیاز به وقت و مهارت کافی دارد در حالی که می توان با استفاده از دستورالعمل های مناسب این کار را بسیار ساده کرد. در واقع نظافت آشپزخانه علاوه بر حفظ بهداشت به حفظ ظاهر آشپزخانه و خانه کمک می کند. در این مقاله به طور کلی و خلاصه به نظافت بعضی از تجهیزات آشپزخانه مانند اجاق گاز، فر، هود، یخچال و کابین و پیشخوان اشاره شد.

انواع فر گاز و مقایسه آن ها

مقدمه

امروزه استفاده از گازهای رومیزی به دلیل اشغال فضای کم و ظاهر زیبا روبه افزایش است اما گازهای رو میزی یکی از مواردی را که گازهای معمول قدیمی برای آشپزخانه تأمین می کردند را ندارند و آن هم فر گاز می باشد. به همین دلیل افراد علاوه بر خرید گاز های رومیزی، یک فر گاز هم برای آشپزخانه خانه خود تهیه می کنند. در این مقاله به انواع فر گاز، مقایسه آن ها و برندهای موجود در این زمینه پرداخته می شود.

چرا به فر گاز نیاز داریم؟

در ابتدا اینگونه تصور می شود که می توان برای پخت تمام غذاها از گاز رومیزی استفاده کرد بنابراین ابتدا به تفاوت حرارت‌دهی گازهای رومیزی و فر گاز اشاره می کنیم. در طراحی اجاق گاز شعله‌ها در کف قرار دارند و طبعا حرارت از پایین به غذا می‌رسد. این قابلیت در پخت اغلب غذاها کاملا کارآمد و بهینه است. اما برای بافت‌های حساسی مثل کیک و شیرینی، حرارت مستقیم از کف باعث می‌شود پایین کیک بسوزد و بالای آن سفید و خام باقی بماند. در فر گاز هوای داغ در کل دستگاه به صورت یکنواخت پخش می‌شود. این جریان هوا هم باعث پخت یکنواخت می‌شود، و هم سطح بالایی کیک و شیرینی و پیتزا و … را گریل می‌کند. گریل و برشته شدن در ظاهر غذا تاثیر زیادی دارد. به دلیل همین تفاوت، اجاق گاز و فر گاز نمی‌توانند به جای هم استفاده بشوند و وجود هر دو برای پخت غذاهای مناسب آن ها، ضروری است.

  • انواع فر گاز

برای انتخاب فر مناسب باید ابتدا به کاربرد آن ها سپس به مساحت موجود آشپزخانه توجه کرد. در ادامه به انواع فرهای گاز اشاره می شود:

1- اجاق گاز مبله:

اجاق گازهای مبله همان اجاق‌های ساده و قدیمی هستند. در این مدل سطح بالایی به صفحه گاز اختصاص دارد و قسمت پایینی مربوط به فر است. این مدل‌ها جاگیر و قدیمی هستند و امروزه گازهای رومیزی در انواع مدل‌ها جای آن را گرفته‌اند.

2- فر توکار:

این مدل لوکس‌ترین نوع فر گاز است. در اکثر آشپزخانه‌های حرفه‌ای فر توکار استفاده می شود. فر توکار درون فضای مخصوص (داخل دیوار) قرار می‌گیرد. این نوع نصب باعث می‌شود فضای اضافی روی کابینت اشغال نشود و آشپزخانه جلوه مرتب و جذابی داشته باشد. به علاوه تمیز کردن فر توکار بسیار ساده است، چون سطوح فر داخل دیوار قرار گرفته و ذرات و غبار روی آن نمی‌نشیند.

3- فر روکار:

این مدل از نظر کارایی و عملکرد با نوع توکار تفاوت چندانی ندارد. تفاوت اصلی دو مدل، در نحوه نصب آن هاست. فر روکار درون دیوار نصب نمی‌شود و مانند ماکروویو روی کابینت قرار می‌گیرد. در این حالت فضای اضافی در آشپزخانه اشغال می‌شود، اما حمل و جابجایی فر روکار بسیار ساده‌تر است.

انواع فر گاز از نظر مصرف انرژی

  • فر گازی:

این نوع از فرها با گاز کار می کنند. از مزایای فرهای گازی می توان به قیمت کم، ادامه فعالیت در صورت قطعی برق و دوام مناسب آن ها اشاره کرد اما دارای معایبی نیز هستند از جمله؛ کنترل کم بر روی حرارت دهی نسبت به فرهای برقی، تنوع مدل پایین، تیاز به اتصالات گازی مجزا و برنامه پذیر نبودن.

  • فر برقی:

این نوع فرها با برق کار می کنند و پخت غذا در آن ها به وسیله امواج تولید شده در المنت ها انجام می شود. این نوع از فرها از محبوبت ترین نوع در سال های اخیر است. از مزایای فرهای برقی می توان به حساسیت بسیار بالا درجه حرارت، عدم نیاز به اتصالات خاص (با برق شهری کار می کند)، برنامه پذیری بالا برای پخت و پز و در دسترس بودن قطعات آن در صورت خرابی اشاره کرد. از عیب های اصلی این نوع از فرها قیمت بالای آن ها می باشد.

  • فر برقی- گازی:

در این مدل از فرها حرارت همزمان از دو منبع گاز و برق انجام می شود. در اکثر فرهای برقی گازی، با روشن کردن دستگاه، المنت‌های برقی از بالا و شعله پخش کن گازی از پایین شروع به فعالیت می‌کنند. اما در بعضی از مدل‌ها فرآیند پخت با انرژی گاز انجام می‌شود و فقط برای نور پایلوت، فن و لامپ داخل فر از برق استفاده می‌شود. یکی از عیب های اصلی این نوع گاز ها استفاده همزمان از دو منبع برق و گاز می باشد اما این نوع از فرها عملکرد بهتری نسبت به فرهای گازی دارند و قابل بررنامه دهی هستند.

بهترین برندهای موجود برای فر گاز

بعد از انتخاب نوع فر گاز با توجه به شرایط آشپزخانه باید برند مورد نظر فر انتخاب شود. در حال حاضر بهترین برندهای ارائه دهنده فر خارجی Bosch، Miele، Neff، Ariston، Smeg هستند. به دلیل تامین سخت برخی از مدل‌های خارجی در کشور، هزینه‌ بالا و حمایت از کالاهای باکیفیت داخلی توصیه می‌کنیم به برندهای معتبر داخلی توجه ویژه‌ای داشته باشید. امروزه برندهای استیل البرز، اخوان، کن، داتیس، سیمر و آلتون فرهای توکار و روکار بسیار جذاب و باکیفیتی را تولید می‌کنند که با نمونه‌های خارجی در رقابت هستند.

امروزه با توجه به افزایش استفاده از اجاق گازهای رومیزی، فرهای گازی اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند و انتخاب نوع و برند فر گاز یکی از مشکلات حال حاضر مشتریان می باشد. در این مقاله به انواع فرهای گاز از نظر مساحت و جاگیری، مصرف انرژی و برند های موجود در بازار اشاره شد.

چرا فر اجاق گاز خاموش می شود؟

مقدمه

آشپزخانه یکی از مکان هایی است که نظافت و نگهداری آن از دغدغه های اصلی افراد خانه دار می باشد. فر آشپزخانه یکی از تجهیزات مهمی است که نگهداری درست آن باعث افزایش طول عمر فر، کوتاه کردن زمان طبخ غذا و همچنین جلوگیری از خطر آتش سوزی می شود. مشکل خاموش شدن فر اجاق گاز بلافاصله بعد از روشن کردن آن، یکی از مشکلات شایع و عدیده ای است که برای بسیاری از افراد خانه دار پیش می آید و آن ها در مواجهه با این مشکل سردرگرم می شوند و راه حلی برای آن نمی دانند. در این مقاله به دلایل خاموش شدن فر اجاق گاز و پاسخ هایی برای رفع آن پرداخته می شود.

  • خاموش شدن اجاق گاز چه دلایلی دارد و راهکار های آن چیست؟

1- مسدود شدن پیلوت (شمعک) اجاق گاز:

علت: رنگ‌ شعله‌ی شمعک فر در حالت طبیعی باید به رنگ آبی باشد. اگر شمعک قدرت لازم را نداشته و ارتفاع شعله کمتر از 6 میلی متر باشد، بلافاصله خاموش می شود. مسدود شدن و یا خراب شدن شمعک اجاق گاز می تواند از دلایل این اتفاق باشد و باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

راهکار: برای رفع این ایراد باید پیلوت اجاق گاز را مورد ارزیابی  و بررسی قرار داده و در صورت انسداد، سوراخ های آن را با خلال دندان تمیز کنید. اگر با تمیز کردن پیلوت همچنان با مشکل خاموشی فر اجاق گاز روبرو بودید، توسط یک کارشناس متخصص اقدام به تعویض پیلوت کنید.

2- خرابی ترموستات اجاق گاز:

علت: از وظیفه های اصلی ترموستات در اجاق گاز، جلوگیری از افزایش بیش از حد دما و یا همان داغ شدن فر اجاق گاز می باشد. داغ شدن بیش از اندازه اجاق گاز باعث آسیب رسیدن به شعله ها و بدنه اجاق گاز می شود. یکی از رایج ترین دلایل خاموش شدن فر اجاق گاز  خرابی ترموستات آن می باشد که باعث می شود اجاق گاز بدون دلیل و به طور ناگهانی خاموش شود.

راهکار: برای حل این مشکل باید اقدام به تعویض ترموستات خراب نمود که این امر با توجه به تخصصی بودن آن می بایست به تکنسین های مجرب و متخصص این حوزه سپرده شود.

3- خرابی ترموکوپل اجاق گاز:

علت: قطعه‌ی ترموکوپل از یک سمت به فندک شعله و از سمت دیگر به ورودی جریان گاز متصل شده است. در واقع ترموکوپل باعث می شود زمانی که دمای درون اجاق گاز تا حد معینی افزایش یافت، میزان قدرت شعله کم شده تا دما ثابت باقی بماند. بروز مشکل در این قطعه و خرابی آن باعث می شود شعله اجاق گاز به مدت زیادی روشن نماند که علائم و نشانه ی خرابی ترموکوپل با سرد شدن آن و خاموش شدن اجاق گاز بروز داده می شود.

راهکار: برای رفع این مشکل باید ترموکوپل آسیب دیده توسط تکنسین مجرب تعویض شود.

4- گازرسانی به مشعل های اجاق گاز:

علت: گرفتی و انسداد مشعل های اجاق گاز که ناشی از رسوب و چربی حاصل از پخت پز در طولانی مدت می باشند نیز یکی از دلایل خاموش شدن اجاق گاز می باشند. در واقع انسداد مشعل ها مانع گاز رسانی به آن می شود.

راهکار: برای برطرف ساختن این مشکل در اجاق گاز باید با استفاده از چراغ قوه سیم‌های اینتگرین مشعل بررسی شود. با رفع انسداد و گرفتگی سوراخ های مشغل دیگر اجاق گاز خاموش نمی شود.

5- خرابی تایمر اجاق گاز:

علت: وظیفه اصلی تایمر در واقع ایجاد هماهنگی بین اجزای مختلف اجاق گاز و فر می باشد. اگر تایمر دچار خرابی شده باشد و روشن باشد، به دلیل عدم هماهنگی بین اجزای مختلف اجاق گاز، باعث خاموش شدن آن خواهد شد.

راهکار: برای حل این مشکل تایمر اجاق گاز باید توسط یک تکنسین مجرب تعمیر و در غیر اینصورت تعویض شود.

6- تهویه نامناسب:

علت: نداشتن تهویه مناسب و محبوس شدن هوا در فر باعث می شود اکسیژن کافی در فضای اجاق گاز وجود نداشته باشد و فر بیش از حد داغ شود. هنگامی که دمای دستگاه از حد مشخصی بالاتر رود ترموستات به طور اتوماتیک دستور خاموشی اجاق گاز را صادر می‌ کند.

راهکار: برای حل این مشکل باید هر چند وقت یکبار از تهویه مناسب اجاق های گاز مطمئن شد.

 

همانطور که در ابتدا اشاره شد نگهداری مناسب اجاق های گاز می تواند باعث افزایش طول عمر و کارایی آن ها شود. روشن نشدن و خاموش شدن اجاق های گاز یکی از مشکلات متداولی می باشد که افراد در طول عمر استفاده از اجاق های گاز با آن رو به رو می شوند. در این مقاله به منشاء این مشکلات و همچنین راهکار های رفع آن ها اشاره شد. آن چه در این مقاله گفته شد خلاصه ای از مشکلات و راهکار های موجود می باشد و باید دقت داشت برای بررسی و ارزیابی اصولی باید از نظرات و تخصص تکنسین های مجرب این حوزه استفاده کرد تا عملکرد اجاق گاز دچار مشکل نشود.

سخن پایانی

همان طور که در این مقاله بررسی شد، خاموشی فر اجاق گاز می تواند علت های متعددی داشته باشد که در اینجا به بررسی شش مورد از آن ها و ارائه راه حل برای هر کدام پرداختیم. به عنوان سخن پایانی باید گفت برای رفع مشکل خاموشی فر اجاق گاز، از تکنسین های مجرب و متخصص این حوزه کمک بگیرید.

چرا ماکروفر جرقه می زند؟

تقریباً هر وسیله ای که برای طبخ غذا مورد استفاده قرار می گیرد می تواند دود تولید کند یا آتش بگیرد. به سختی کسی اجاق ها، فرها و توسترهای خود را مسئول این حوادث آشپزخانه می داند. اما وقتی مایکروویو جرقه می زند یا دود می کند، به نظر می رسد احساسی عمیق تر از ترس و دلهره را القا می کند.

در حقیقت، مایکروویو یکی از ایمن ترین وسایل آشپزی است که می توانید در اختیار داشته باشید. اگر آنها دچار احتراق شوند، معمولاً دلایلی مشابه سایر فر های برقی وجود دارد. (خب، مایکروویو تنها وسیله ای است که در آن شما به طور تصادفی می توانید چیزی شبیه به آذرخش توپی بسازید، اما آنطور که به نظر می رسد چندان مهم نیست.) در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بدانید چرا ماکروفر جرقه می زند .

غذای بیش از حد گرم شده یا بسته بندی دلیل اصلی است.

به گفته باب شیفمن، یک کهنه کار 50 ساله در صنعت مایکروویو و رئیس مؤسسه بین المللی توان ماکروویو (International Microwave Power Institute) در مورد علت جرقه ماکروفر می گوید:« معمولاً به همان دلیلی شروع می شود که آتش سوزی فر یا صفحه اجاق یا کباب پز اتفاق می افتد و این فقط به دلیل داغ شدن بیش از حد غذا است.

آتش سوزی های غذایی در مایکروویو تقریباً همیشه اتفاق می افتد زیرا شخصی زمان آشپزی را بیش از حد یا اشتباه وارد کرده است. سه دقیقه اضافی می تواند تفاوت بین یک سیب زمینی خوب پخته شده و یک خوراک دود گرفته، نیم سوز باشد. دلیل دیگر می تواند بسته بندی باشد که در نزدیکی ساطع کننده موج در کنار دستگاه گیر می کند – مانند یک کیسه بزرگ ذرت بوداده که که با انبساط به دیواره های یک اجاق کوچک می چسبد.

شیفمن گفت که آتش سوزی های غذایی مانند اینها “دود زیادی ایجاد می کنند، اما آنها چندان خطرناک نیستند زیرا اجزاء واقعاً نمی توانند آتش بگیرند.” در صورت مشاهده دود یا آتش در حفره فر، مایکروویو را خاموش کنید یا از برق بکشید، اما در را بسته بگذارید. مایکروویوهای دارای مجوز UL (که تقریباً همه آنها هستند) طوری طراحی شده اند که حریق های کوچکی را که توسط غذاهای معمولی (مانند ذرت بو داده و یا سیب زمینی) ایجاد شده است مهار کنند، بنابراین می توانید مایکروویو را تنها بگذارید تا شعله ها خفه شوند.

انواع دیگر آتش سوزی هایی که چندان رایج نیستند

شیفمن گفت که او سه دلیل دیگر را می داند که می تواند باعث آتش سوزی های خطرناک در ماکروویو شود :

  • منبع تغذیه می تواند اجزای داخل محفظه را اتصال کوتاه کرده و بسوزاند (این مورد در تمامی تجهیزات الکتریکی خطرساز است)؛
  • افزایش قدرت می تواند ماکروویو را دچار اختلال کند تا روشن شود، و این امر ممکن است به طور مداوم اجرا شود تا اینکه کسی متوجه شود و آن را خاموش کند (گزارش هایی از این اتفاق در مورد چندین مارک تجاری وجود دارد)؛
  • برخی از اجاق ها ممکن است در صورت گرم شدن بیش از حد مستعد آتش سوزی شوند (مانند مدل های Whirlpool).

ماکروویو دارای ویژگی های ایمنی داخلی است تا احتمال و شدت این نوع آتش سوزی ها را کاهش دهد. به نظر نمی رسد که آنها به اندازه آتش سوزی های مبتنی بر غذا رایج باشند: نماینده ای از انجمن ملی حفاظت از آتش (National Fire Protection) به ما گفت که 17 درصد از آتش سوزی های ماکروویو در محفظه دستگاه شروع می شود (که بر آتش های غیر غذایی استوار است). اما همیشه خطری وجود دارد، و رعایت نکات ایمنی در دفترچه راهنما برای جلوگیری از وقوع هر یک از این موارد بسیار مهم است.

متأسفانه، شما نمی دانید که آیا ماکروویو شما در برابر این نوع آتش سوزی ها ایمن است یا خیر تا زمانی که شاهد وقوع آن باشید.

ممکن است شما واقعاً نیازی به نگرانی در مورد اینکه چرا ماکروفر جرقه می زند نداشته باشید

به گفته آرون اسلپکوف، استاد فیزیک در دانشگاه ترنت در انتاریو، ضربات ناگهانی و جرقه های داخل حفره فر نشانه خرابی ماکروویو نیستند و به خصوص خطرناک نیستند.

جرقه ها به این دلیل رخ می دهند که امواج انرژی که باید توسط غذای شما جذب شوند به جای آن بین اجسام تکان می خورند. انرژی در یک فضای کوچک متمرکز می شود، بنابراین مستعد واکنش با چیزی در هوا یا غذا است و جرقه ایجاد می کند.

فلز با لبه های خشن یا نوک تیز، مانند یک چنگال یا توپی از فویل آلومینیومی، تقریباً همیشه جرقه می زند. طبق اعلام مؤسسه ملی بهداشت حوله های کاغذی ساخته شده از مواد بازیافتی نیز می توانند (ناخواسته) حاوی تکه های فلزی باشند که ممکن است جرقه بزنند. تصور اینکه برخی از بسته بندی مواد غذایی ممکن است حاوی فلز پنهان نیز باشد، چندان دور از ذهن نیست. کاسه ها و بشقاب های غیر ایمن برای مایکروویو ممکن است ترک بخورد یا جرقه بزند.

و در شرایط مناسب، غذا نیز می تواند جرقه ایجاد کند. انگور شناخته شده ترین مجرم است و اسلپکوف در مقاله ای مشارکت داشت که به انتهای این پدیده رسید آزمایشگاه او نام مستعار پروژه را “توپ های انگور آتش (Grape Balls of Fire)” گذاشت. انگور دارای اندازه و رطوبت ایده آل برای جرقه زدن است، اما این امر ممکن است در مورد نخود فرنگی، زغال اخته و سایر غذاها نیز اتفاق بیفتد.

اگر در داخل حفره جرقه مشاهده کردید، جای نگرانی نیست. جرقه های مایکروویو یک پلاسما هستند، چهارمین حالت ماده، که در زمین بسیار کمتر از گاز، مایعات یا جامدات است. به گفته اسلپکوف، پلاسما از انرژی مایکروویو تغذیه می کند، و اگر بعد از مشاهده جرقه های اولیه به بالای حفره فر نگاه کنید، ممکن است در طول مدت زمان پخت، پلاسما را در حال رقصیدن ببینید. اسلفکوف گفت:« به معنای واقعی کلمه، آذرخش توپی است.» اگرچه برخی از کارشناسان معتقدند که این دقیقاً همان نیست.

با توجه به زمان کافی و جرقه زدن، پلاسما می تواند بالای فر شما را نیم سوز کند، و مایکروویوهای منعکس شده می توانند به لامپ یا حوزه ی مغناطیسی آسیب برسانند (اجزای اصلی مایکرو، که موج هایی را ایجاد می کند که غذای شما را گرم می کند). اما به گفته اسلپکوف، خطر یک فاجعه، کم است. پلاسما غذای شما را نمی سوزاند، زیرا به بالای حفره شناور می شود. “مایکروویو یا هر چیز دیگری منفجر نمی شود. و اگر به مایکروویو شما آسیب برساند، فقط به نوعی به مایکروویو شما آسیب می رساند که بلافاصله تغذیه این پلاسما را متوقف می کند.”

صرفنظر از اینکه چرا ماکروفر جرقه می زند ، از نظر وسایل آشپزی کاملاً ایمن است

برآوردها می تواند متفاوت باشد، اما حداقل 90 درصد از خانوارهای آمریکایی دارای مایکروویو هستند. به گفته انجمن ملی حفاظت از آتش، امواج مایکروویو باعث 4 درصد آتش سوزی های خانگی مربوط به آشپزی در سال 2010 و 1 درصد از مرگ و میر ناشی از آن می شود. درصد مشابهی از خانه ها دارای طیف وسیعی از اجاق ها هستند، 62 درصد از آتش سوزی های آشپزی و 89 درصد مرگ و میر ناشی از آن وسایل است.

هنوز عاقلانه است که در حین کار در نزدیکی مایکروویو خود بمانید، بنابراین می توانید سعی کنید آتش های کوچک را قبل از تبدیل شدن به آتش های بزرگ متوقف کنید. اما از همه خطرات ایمنی آشپزخانه شما، مایکروویو در بالای لیست قرار ندارد.

 

نظافت و نگهداری فر آشپزخانه

آشپزخانه یکی از مکان هایی است که نظافت و نگهداری آن از دغدغه های اصلی افراد خانه دار می باشد. فر آشپزخانه یکی از تجهیزات مهمی است که نظافت و نگهداری آن علاوه بر حفظ ظاهر آشپزخانه، باعث افزایش طول عمر آن، کوتاه کردن زمان طبخ غذا و همچنین جلوگیری از خطر آتش سوزی می شود. در ادامه ی این مقاله به راهکار ها و نکاتی پرداخته می شود که نظافت و نگهداری فرهای آشپزخانه را برای افراد خانه دار آسان تر می کند.

  • کدام قسمت های فر آشپزخانه به نظافت نیاز دارند؟
  • سینی فر
  • توری فلزی فر
  • فضای داخلی فر
  • درب شیشه ای فر

نظافت و نگهداری قسمت های فوق به طور مرتب که مهم ترین قسمت های یک فر آشپزخانه می باشند باعث افزایش عمر و کارایی آن می شود. دوره نظافت فر آشپزخانه با توجه به میزان استفاده از آن متفاوت می باشد اما به طور معمول هر یک ماه نیاز به نظافت می باشد.

  • نحوه نظافت سینی فر آشپزخانه

برای نظافت فر آشپزخانه ابتدا از قسمت های داخلی آن شروع می کنیم. ابتدا سینی فر را از داخل آن خارج کرده و سپس آن را داخل سینک یا ظرفی با حجم مناسب سینی که از محلول آب و صابون (یا مایع ظرفشویی) پر شده است قرار می دهیم. بعد از مدت زمان 20 الی 30 دقیقه با یک اسفنج نرم شروه به پاک کردن سینی می کنیم و سینی را با آب شستشو می دهیم. باید به این نکته دقت داشت که اگر مواد غذایی سوخته به سینی فر چسبیده بود و با این روش از آن جدا نمی شد از محلول سرکه استفاده می کنیم.

  • نحوه نظافت توری فلزی فر آشپزخانه

توری فلزی فر آشپزخانه یکی از قسمت های است که چربی های بسیاری را به خود جذب می کند و همچنین تکه های غذا نیز بیشتر به توری های فلزی می چسبند، بنابراین نظافت صحیح و اصولی آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

برای نظافت توری فلزی فر آشپزخانه روش های متعددی وجود دارد که در این مقاله به سه روش مهم و کاربردی می پردازیم:

  • استفاده از مواد شوینده(پودر دستی یا مایع ظرفشویی)

ابتدا توری فلزی را از فر آشپزخانه خارج کرده و سپس آن را داخل ظرفی با حجم مناسب که از محلول آب و مایه شوینده پر شده است قرار می دهیم. سپس به مدت 12 الی 24 ساعت (با توجه به میزان آلودگی توری فلزی) اجازه می دهیم توری فلزی در محلول قرار بگیرد و سپس آن را خارج کرده و با یک اسفنج توری فلزی را تمیز می کنیم. حال توری را آبکشی کرده و اجازه می دهیم خشک شود.

  • استفاده از آمونیاک:

ابتدا توری فلزی را از فر آشپزخانه خارج کرده و سپس آن را داخل کیسه زباله که به نوسیله محلول آمونیاک پر شده است قرار می دهیم. اجازه می دهیم توری فلزی به مدت 24 ساعت داخل محلول آمونیاک بماند سپس آن را خارج می کنیم و با آب شستشو می دهیم و بر روی یک پارچه تمیز قرار می دهیم تا خشک شود. حتما به این نکته توجه داشته باشید هنگام استفاده از محلول آمونیاک پنجره محیط را باز و از ماسک استفاده کنید.

  • نظافت توری فلزی بدون خارج کردن آن از فر:

در این روش مواد شوینده مناسب را بر روی سینی که در همان حالت داخل فر قرار دارد اسپری میکنیم و پس از 1 الی 2 ساعت با یک دستمال یا اسفنج تمیز و نرم توری فلزی را تمیز می کنیم. این روش برای توری های فلزی ای که دارای آلودگی زیاد هستند توصیه نمی شود.

  • نحوه نظافت فضای داخلی فر آشپزخانه

ابتدا با استفاده از جاروبرقی خرده غذاها و تکه نان های باقی مانده را جمع آوری می کنیم. سپس محلول مناسب (یک چهارم فنجان سرکه+دو فنجان آب گرم+یک قطره مایع طرفشویی) را بر روی سطح داخلی فر اسپری کرده و بعد از چند دقیقه بر روی این محلول جوش شیرین پخش می کنیم. بعد از گذشت 1 ساعت با استفاده از یک اسفنج نرم سطح داخلی فر آشپزخانه را تمیز می کنیم و سپس با یک دستمال خشک سطج مورد نظر را از محلول مورد نظر خشک می کنیم.

  • نحوه نظافت درب شیشه ای فر آشپزخانه

برای نظافت درب شیشه ای فر آشپزخانه ابتدا محلول مناسب(یک چهارم فنجان سرکه+دو فنجان آب) را بر روی شیشه از سمت داخل و بیرون فر اسپری کرده و با استفاده از یک دستمال نرم سطح شیشه را تمیز می کنیم. سپس با استفاده از شیشه پاک کن های موجود شیشه را برق می اندازیم.  ذکر این نکته که هنگام پاک کردن شیشه بر روی آن خط و خش نیفتد حائز اهمیت است.

  • نکاتی برای نگهداری بهتر از فرهای آشپزخانه
  • در هنگام استفاده و نظافت سینی فر دقت شود که لعاب آن از بین نرود تا تکه های غذا به آن نچسبد.
  • هنگام استفاده از فر آشپزخانه درب آن باز گذاشته نشود زیرا این کار باعث اتلاف انرژی می شود.
  • لوله های المنتی و گرما بخش فرهای آشپزخانه بسیار حساس هستند، در هنگام نظافت قسمت های داخلی دقت شود این قسمت ها آسیب نبینند.
  • می توان برای نگهداری مناسب فر از آستر های نسوز فر استفاده کرد تا تکه های غذا به جای بدنه فر بر روی آن بیفتد. این آسترها قابلیت نظافت و استفاده مجدد دارند.
  • ظروف داخل فر را بیش از حد پر نکنید.
  • برای نظافت قسمت های بیرونی فر آشپزخانه می توان از بخار شو ها استفاده کرد.
  • در داخل فرهای آشپزخانه حتی الامکان از ظروف در دار استفاده شود.

 

در این مقاله به نظافت و نگهداری فرهای آشپزخانه و نکات زیر پرداخته شد:

  • کدام قسمت های فر آشپزخانه به نظافت نیاز دارند؟
  • نحوه نظافت سینی فر آشپزخانه
  • نحوه نظافت توری فلزی فر آشپزخانه
  • نحوه نظافت فضای داخلی فر آشپزخانه
  • نحوه نظافت درب شیشه ای فر آشپزخانه
  • نحوه نظافت درب شیشه ای فر آشپزخانه

نکات ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی

مقدمه

امروزه برای آسانتر شدن امور روزمره و کارها، لوازم خانگی متنوعی در طرح ها و مدل ها، اندازه ها و برندهای گوناگون تولید و به بازار آمده است؛ به طوریکه اگر شما قصد خرید یکی از آنها را داشته باشید، می توانید از میان گزینه های زیادی که در بازار موجود است، مناسب ترین گزینه را بر اساس نیاز و نوع کاربری آن انتخاب نمایید. علاوه بر اینکه باید در هنگام خرید وسایل و دستگاه های برقی تحقیق کرد و با این روش انتخاب بهتری داشت؛ لازم است که پس از خریداری نیز نهایت دقت را در استفاده و به کار گیری انواع لوازم خانگی به کار ببرید.

آگاهی از نحوه‌ی استفاده‌ی اصولی از لوازم خانگی دو مزیت بزرگ خواهد داشت:

  1. افزایش طول عمر مفید و همچنین کاهش نیاز به استفاده از خدمات تعمیرات نمایندگی ها و تعمیرگاه های مجاز
  2. جلوگیری از ایجاد خطرات و آسیب هایی که ممکن است در هنگام به کارگیری وسایل برقی ایجاد شوند، از جمله خطر برق گرفتگی

در ادامه گزیده ای از موارد مهم در ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی بررسی خواهیم کرد.

پریز‌های برق از مهمترین موارد، برای ایمنی بیشتر، در هنگام استفاده از لوازم خانگی:

پریزهای شل، شکسته و بدون قاب احتمال خطر آتشسوزی یا برق گرفتی علی الخصوص برای کودکان را دارند.

بررسی سیم‌ها برای استفاده ایمن از لوازم خانگی:

سیمهای برق بدون روکش یا ترک خورده، سیمهایی که در مسیر رفت و آمد یا زیر فرش هستند و یا احیانا با میخ یا منگنه به دیوار یا قرنیز کوبیده شده است خطر آفرین هستند.

سیم رابط چند راهی:

سیمهای رابطی که بصورت زیاد یا دائمی مورد استفاده قرار میگیرند، بار الکتریکی بیش از حد مجاز بر روی آن قرار گرفته باشد یا دارای درپوش ایمنی نباشند احتمال بروز خطرات و صدمات جبران ناپذیری را به همراه خواهند داشت.

دوشاخه ها و سه شاخه‌ها:

با فشار وارد کردن دوشاخه‌ها و سه شاخه‌هایی که هم اندازه‌ی پریز‌ها نباشند می‌توانند منجر به شوک الکتریکی شود.

در هنگام استفاده از لوازم خانگی آب و برق با هم تماس پیدا نکنند:

رها کردن لوازم برقی در جاهایی که در تماس با آب هستند، برداشتن دستگاه های برقی که داخل آب افتاده اند حتی اگر خاموش باشند یا از پریز کشیدن آنها کاری بسیار خطرناک است بهتر برای این کار ابتدا برق را از کنتور قطع کنید و سپس دستگاه را از برق بکشید.

لوازم برقی:

دستگاه هایی که بطور مکرر فیوز را می‌پرانند، در مدار نوسان ایجاد می‌کنند یا باعث برق گرفتگی جزئی می‌شوند، می بایست از برق کشیده شده و سریعا تعمیر یا جایگزین شوند.

کامپیوتر و کنسول‌های بازی:

برای دستگاه های کامپیوتر و کنسول های بازی می بایست از دستگاه محافظی که مربوط به آن کشور است استفاده شود.

گرمکن‌ها و هیترها:

هیترها برای تولید گرمای مکمل بکار می‌روند. حداقل آنها را در فاصله یک متر از لوازم قابل احتراق مانند رختخواب، لباس‌ها، پرده‌ ها، مبلمان و قالیچه قرار دهید. از  هیترهای برقی در اتاق کودکان استفاده نکنید و بخاطر داشته باشید که هنگامیکه از آنها استفاده نمی‌کنید، آنها را خاموش کرده و از برق بکشید. استفاده از هیترها و گرمکن ها به همراه سیم رابط نیز میتواند خطر آفرین باشد.

لامپ‌های هالوژنی:

لامپ های هالوژنی هیچگاه نباید در تماس با دراپه، پرده یا دیگر لوازم قابل احتراق باشد، بهتر است زمانیکه در اتاق نیستید آنها را خاموش کنید. از لامپهای مشعلی ایستاده در اتاق کودکان یا اتاق های بازی استفاده نکنید و به جای آن لامپ های فلورسنت را جاگزین کنید.

چمن زن های برقی:

هرگز از چمن زن‌های برقی و دیگر ابزار آلات در هوای بارانی، چمن خیس یا آب و هوای خیلی مرطوب استفاده نکنید. سیم‌های چمن‌زن‌ها می باسیت هر بار قبل از مصرف چک شوند. حتما قبل از روشن کردن دستگاه از سالم بودن دوشاخه‌ها اطمینان حاصل کنید.

در آخر ضروری است که بیان کنیم، شما کاربران عزیز در صورت داشتن هر سوالی می‌توانید تنها با یک تماس و یا استفاده از صفحه ثبت درخواست، کارشناسان ستین سرویس را آماده پاسخگویی و رفع مشکلات خود بدانید.

توصیه‌هایی برای استفاده کنندگان محصولات تکنوگاز

مقدمه

 برند تکنو گاز یکی از مهمترین و معروفترین برندهای حال حاضر در حوزه لوازم خانگی است. نصب صحیح محصولات اعم از ماشین لباسشویی، ظرفشویی، اجاق گاز و غیره از ضروری ترین موارد برای استفاده هر چه بهتر از آن‌ها است. برای استفاده طولانی مدت و افزایش عمر دستگاه‌ها، دانستن نکاتی در باب نحوه صحیح استفاده و همچنین نگهداری از آن‌ها ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا نکات مهمی را برای مصرف کنندگان محصولات تکنوگاز بیان کنیم.

توصیه‌های ایمنی برای استفاده هر چه بهتر از محصولات تکنو گاز

  • نصب و راه اندازی اجاق گاز باید مطابق با استاندارد و ضوابط تعیین شده و توسط نمایندگان مجاز انجام شود.
  • طبق مقررات ایمنی و استاندارد، کلیه وسایل الکترونیکی باید به زمین متصل باشد.
  • مانند هر وسیله دیگری که در منزل از آن استفاده میکنید، دوشاخه نصب شده روی کابل و پریز برق منزل باید از یک نوع بوده و توجه داشته باشید هرگز با کشیدن سیم، دوشاخه را از پریز جدا نکنید.
  • پس از نصب و راه اندازی، اجاق گاز را بازرسی نموده و همواره از دستورالعمل های مندرج در دفترچه راهنما پیروی کنید. چنانچه اجاق روشن نشد شیر گاز را ببندید. دوشاخه را از پریز برق جدا فرمایید و به نزدیکترین سرویس خدمات شرکت تکنوگاز اطلاع دهید.
  • هنگامیکه از اجاق گاز استفاده نمی کنید، مطمئن شوید که ولوم شیرهای آن همگی در حالت خاموش قرار گرفته اند.
  • قابلمه و تابه هایی که در زیر آنها کاملا مسطح و تخت نیست را روی شبکه اجاق گاز قرار ندهید.
  • در شیشه ای فوقانی اجاق گاز با دست و به آرامی به سمت پایین بسته خواهد شد.
  • توجه، این در شیشه ای در صورتی که بیش از حد گرم شود می شکند. قبل از بستن در اجاق گاز مشعل ها را خاموش کرده و اجازه دهید که مشعل ها و شبکه آن خنک شوند.
  • در فر اجاق گاز را تا زمان بسته شدن کامل رها نکنید و آن را با هدایت دست ببندید.

توصیه های عمومی جهت استفاده از محصولات تکنوگاز:

  • در صورت استشمام بوی گاز، فورًا شیر اصلی گاز را ببندید و شرکت گاز را مطلع فرمایید.
  • تلفن حوادث گاز ۱۹۴ را همیشه به خاطر بسپارید.
  • از روشن کردن لامپ، کبریت و فندک خودداری کنید و برق را از فیوز اصلی قطع کنید.
  • هنگام نشت گاز در محل تاریک از چراغ قوه ای که در خارج از محل نشت گاز آن را روشن کرده اید استفاده کنید.
  • افراد خانواده را از محل آلوده به گاز خارج نمایید.
  • در و پنجره ها را باز کنید.
  • با تکان دادن حوله پنبه ای مرطوب به جریان هوا و تهویه اتاق آلوده تسریع بخشید.
  • همیشه یک کپسول آتش خاموش کن در منزل داشته باشید.

ستین سرویس به عنوان نماینده رسمی محصولات تکنوگاز آماده خدمت رسانی به شما مشترکان عزیز این شرکت است. گفتنی است به راحتی و تنها با یک تماس شما عزیزان قادرید تا از متخصصان و تکنسین‌های شرکت برای دریافت پاسخ سوالات و یا رفع مشکلات خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای دریافت سرویس، درخواست خود را از طریق این لینک برای ما ارسال کنید تا تیم پشتیبانی شرکت در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.